MENI

STOJEĆE ASANE

                STOJEĆE ASANE
                                
                                            

                               I NIVO


                                STOJEĆE ASANE

Na početnom ili I nivou (Bazični I), imamo 4 grupe STOJEĆIH ASANA:
 

1) VEŽBE RAVNOTEŽE NA 1 NOZI. To su vežbe poput Vage, Stojećeg luka, Drveta i sl., gde se isprobavaju razne vrste ravnoteže na 1 nozi i jačaju zglobovi i mišići nogu (donjih ekstremiteta),  mišići stopala, kao i mišići koji stabilizuju zglobove nogu. U velikoj meri one koriguju, ispravljaju i jačaju kičmu, naročito Drvo, Stojeći luk i sl. Ove asane su temelj za stabilne stavove u svim narednim stojećim asanama, svih nivoa.
       Asane:
       1. Stojeća Vaga (telo u horizontalnom položaju)
       2. Drvo ili Vrikšasana (telo u vertikalnom položaju)
       Pripremne asane (vežbe) za ravnotežu:
       3. Stojeći Luk (Urdva Dhanurasana) (samo priprema)
       4. Polustolica (polučučanj) na jednoj nozi (druga noga u polulotosu) (Ardha Utkatasana)
       5. Pravougli položaj na 1 nozi (Pripremna asana za Uttanasanu)
2) PROSTA ISTEZANJA tj. Uthitta Konasane - (poput Trougla-Uthitta Trikonasane, Uthitta Paršvakonasane, Dvikonasane, Utthita Ardha Trikonasane, itd.),
3) INTENZIVNA ISTEZANJA - Utanasane (poput Paršva-uttanasane, Prašarite Pado-uttanasane ili jahaći položaj-Ašva Sančalanasane i njegove varijante kao gušter (Pristhasane) i Andžane asane ili polumeseca), koje su uvod za hiperekstenzije (potpuni pretklon i otklon)
4) HEROJ (grupa) ASANE (Virabadrasane - heroj i Utkatanasana - stolica ), gde se ravnoteža i snaga, (naročito snaga nogu) krajnje testiraju.


           Dopisni kurs Anatomije za
             joga instruktore i jogije


ANATOMIJA ZA YOGA INSTRUKTORE I YOGIJE (30-60 časova): U okviru osnovnog kursa uči se anatomija čoveka, anatomija mišićnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), anatomija svake asane, anatomija joga disanja, anatomija sedova u jogi, terapijski i korektivni efekti yoga asana, razvijanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti vežbanjem joge (ravnoteža, snaga, izdržljivost, gipkost, gracioznost, itd.), poređenje efektivnosti raznih hatha yoga sistema (Bikram, Iyengar yoga, Aštanga, Vinjasa, Power Yoga, YIn Yoga, Šivananda Yoga, itd.), asistencija u yogi, ovladavanje preliminarnim vežbama u asanama i njihovo anatomsko-funkcionalno objašnjenje, itd. 
(30-60 časova): U okviru osnovnog kursa uči se anatomija čoveka, anatomija mišićnog i zglobnog sistema, anatomija kostiju (skeleta), lokomotornog aparata(aparata za kretanje), ANATOMIJA I FIZIOLOGIJA SPORTSKIH POVREDA ITD. Kurs je pogodan i za sportske masere i terapeute.


http://www.anatomypilates.ie/website/wp-content/uploads/2009/12/home-pic1.jpgANATOMIJA ZA PILATES INSTRUKTORE
(30-60 časova):
U PRIPREMI...


Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija