MENI

2 KURS TERAPIJSKE MASAŽE

                                             UPIS U TOKU:
NOVI SAD
:
 KURS TER. MASAŽE  kreće:
20. MAJA 2023. Vase Pelagića 1, NS. Sub.: 13-19h.
BEOGRAD: KURS TER. MASAŽE kreće: 21. MAJA 2023. Jurija Gagarina 33, Novi Beograd, Nedelja: 12-16h.

                    Upis svakog dana od 08-21h na tel: 060/76-711-74 

KURS TERAPEUTSKE MASAŽE

 

Srednji (TERAPEUTSKI) ili 2. STEPEN škole masaže "ISTOK-ZAPAD" u 6 stepenova, je namenjen onima koji žele osnovna znanja o masaži (tj. bazični ili relaksacioni nivo masaže - tzv. I stepen škole masaže) znatno da unaprede učeći praktični kurs Terapeutske masaže, ali i teorijski razumeju pato-fiziološke mehanizme nastanka osnovnih povreda i oštećenja lokomotornog aparata čoveka.

Ovaj kurs za Terapeutskog masera obuhvata:

II STEPEN - TERAPEUTSKA MASAŽA

II-A STEPEN - BAZIČNA TERAPEUTSKA MASAŽA
      A1 Kurs Bazične terapeutske masaže. CENA: 10.000 din.
II-B STEPEN - NAPREDNA TERAPEUTSKA MASAŽA

      B1 Kurs Napredne terapeutske masaže. CENA: 10.000 din.
II-C STEPEN - SPECIJALNE TERAPEUTSKE METODE
       C1. Kurs Refleksoterapije.
CENA: 10.000 din.
       C2. Kurs Akupresurne terapije:
CENA: 10.000 din.
       C3. Kurs Manuelne limfne drenaže:
CENA: 10.000 din


CENA KURSEVA (grupno): 10.000 din (broj časova: 40)
CENA KURSEVA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

    II-A BAZIČNA TERAPEUTSKA MASAŽA

 

     TERAPEUTSKA MASAŽA

II-A1 STEPEN - BAZIČNA TERAPEUTSKA MASAŽA

U okviru srednjeg nivoa kursa masaže uči se parcijalne terapijske masaže (leđa, vrata, itd.), dubinske antistres terapije, kao i OSNOVE REFLEKSNE i AKUPRESURNE TERAPIJE i OSNOVE LIMFNO DRENAŽNE TERAPIJE, kao i OSNOVE (KINEZIOLOGIJE) tj. KINEZITERAPIJE. Na kursu se uče masersko-terapeutski postupci koji se primenjuju kod bolnih stanja mišića (HIPERTONUS, FIBROMIALGIJE, BOLNE TAČKE), BOLOVA U LEĐIMA, razne tipove glavobolja (migrena), BOLOVA U VRATU i degenerativnih promena na kičmi kao što su SPONDILOZA, LUMBOIŠIALGIJA, itd, a teorijski uči se o TERAPEUTSKOM dejstvu masaže na organizam, o indikacijama i kontraindikacijama, osnove patološke fiziologije, osnovnim deformitetima kićmenog stuba, dubinsko oslobađanje od stresa, korišćenje aromaterapije itd.

NOVI SAD: UPIS u novu grupu kreće: 20. MAJA 2023. u Novom Sadu. Upis subotom od 14-16h, (Vase Pelagića 1). Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme. Kurs kreće po formiranju grupe ili individualno(po dogovoru).
BEOGRAD:
UPIS za novu grupu kreće: 21. MAJA 2023. NOVA GRUPA KREĆE U NEDELJU od 12-16h, (Jurija Gagarina 33, Novi Beograd). Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme. Kurs kreće po formiranju grupe ili individualno (po dogovoru).

CENA KURSA (grupno): 10.000 din u 2 rate (40 časova)
CENA KURSA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

  II-B NAPREDNA TERAPEUTSKA MASAŽA

   NAPREDNA TERAPEUTSKA   
                 
                 MASAŽA

II-B1 STEPEN - NAPREDNA TERAPEUTSKA MASAŽA

Ovaj tečaj obuhvata: NAPREDNE MASAŽNE TERAPIJE za bolesti koje nisu obuhvaćene osnovnim kursom. Predmet izučavanja terapeutske masaže su reumatska oboljenja lokomotornog sistema, ortopedska oboljenja i mobilizaciono - manipulacione postupci u lečenju koštano - zglobnog sistema. Terapeutskom masažom koja predstavlja viši stepen i proučavanje problematike naprednijih oboljenja lokomotornog sistema, a koja nisu obuhvaćena I stepenom ili Bazičnom terapeutskom masažom, polaznici će naučiti da postave dijagnozu, prepoznaju i da pristupe lečenju i otklanjanju mnogih problema.

Program nastave obuhvata:  1. Testovi dijagnoze (Falenov test, Adamsov test...), 2. Manuelna masaža, 3. Eliminacija soli Ca na zglobnim strukturama i postizanje punog opsega pokretljivosti zglobova, 4. Sindrom karpalnog tunela, 5. Reumatoidni artritis, 6. Diskus – hernija, 7. Smrznuto rame, 8. Deformiteti kičme: kifoza, lordoza i skolioza, 9. Bol trtične kosti, 10. Mortonov neurom, 11. Petna bodlja, 12. Sindrom gornjeg grudnog otvora, 13. Fibromialgija, 14. Miogeloze.

BEOGRAD:  Upis je u toku. Nova grupa kreće odmah po završetku osnovnog nivoa. (Durmitorska 19, NEDELJA 10-14h). Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme.

NOVI SAD: UPIS u novu grupu u je u toku.  Nova grupa kreće odmah po završetku osnovnog nivoa. (Vase Pelagića 1, SUBOTA 12-18h). Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme.

CENA KURSA (grupno): 10.000 din u 2 rate (40 časova)
CENA KURSA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

      II-C SPECIJALNE TERAPEUTSKE
                         METODE

          REFLEKSOLOGIJA

II-C1 STEPEN - REFLEKSOTERAPIJA

Refleksologija. Na osnovu jasne veze između delova tela i njihovih refleksnih zona (tačaka), kao i koncepta protoka vitalne energije Či telom, refleksologija je neinvazivna i bezopasna holistička terapija za prevenciju zdravlja, lečenje i celokupno dobrostanje organizma. U suštini, kao i većina alternativnih tehnika lečenja, teži uklanjanju uzroka, a ne simptoma nekog problema. Izuzetno delotvorna u prevenciji, dijagnostikovanju  i terapiji.

NOVI SAD: Nova grupa za kurs REFLEKSOLOGIJE kreće od: UPIS U TOKU (SUBOTA 16h). REZERVIŠITE mesto u Novoj grupi na vreme na TELEFON: 060/76-711-74 ili 069/776-114.  
Cena kursa: 10.000 din u 2 rate po 5.000 din.

BEOGRAD:  Nova grupa za kurs REFLEKSOLOGIJE kreće od: UPIS U TOKU (NEDELJA 10-14h). REZERVIŠITE mesto u novoj grupi na vreme na TELEFON: 060/76-711-74 ili 069/776-114. 


CENA KURSA (grupno): 10.000 din u 2 rate (40 časova).
CENA KURSA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

                                  

        MANUELNA LIMFNA
             
                DRENAŽA

II-C2 STEPEN - MLD - MANUELNA LIMFNA DRENAŽA

Srednji III nivo obuhvata: LIMFNA DRENAŽA CELOG TELA, PARCIJALNA LIMFNA DRENAŽA, Fiziologija limfnog i imunog sistema. Patologija i patološka fiziologija limfnog sistema.

Maneulna limfna drenaža predstavlja specijalnu tehniku limfne dekompresivne masaže koja stimuliše limfne  puteve a time se vrši pražnjenje i dekompresija obstruisanih limfatika te preusmerava limfu u susedne, funkcionalne limfne bazene (regije). Sa patofiziološkog gledišta MLD održava tok limfe, pojačava funkciju kapilarne limfne pumpe i stimuliše fagocitnu aktivnost tkivnih makrofaga. Cilj je da se stimuliše kretanje viška  tečnosti iz otekle regije normalnim putevima limfe i putem aktiviranja kolaterala. Drenaža započinje stimulacijom limfnih sudova i nodusa nezahvaćenog susednog bazena. Tretman se potom prenosi na zahvaćeni ekstremitet, od proksimalnog pražnjenja prvo ka distalnom kraju.  Dakle MLD se bazira na konceptu pražnjenja prvo centralnih regiona, limfatici se prazne u susednu regiju trupa, zatim se vrši pražnjenje dva susedna-granična kvadranta, uz dreniranje limfnih čvorova ako postoje a na kraju i drenaža ekstremiteta prvo proksimalno pa distalno. Postoje 4 različite tehnike MLD – po dr Vodderu, Foldi-u, Leduc ili Casley-Smith metoda. Hvatovi su  dizajnirani tako da se njima isteže zid epifascijalnih limfatika čime se povećava njihova aktivnost i potiskuje limfa u odgovarajućem pravcu.

NOVI SAD: Nova grupa za kurs MANUELNE LIMFNE DRENAŽE kreće od: UPIS U TOKU (SUBOTA 16-18h) uovoj grupi na vreme na TELEFON: 060/76-711-74 ili 069/776-114.  
Cena kursa: 10.000 din u 2 rate po 5.000 din.

BEOGRAD:  UPIS JE U TOKU, NOVA GRUPA za kurs MANUELNE LIMFNE DRENAŽE KREĆE: UPIS U TOKU (nedelja od 10-14h) u Beogradu, DURMITORSKA 19. Cena kursa: 10.000 din u 2 rate po 5.000 din.

CENA KURSA (grupno): 10.000 din u 2 rate (40 časova)
CENA KURSA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

                             

    AKUPRESURNA TERAPIJA

II-C3 STEPEN - AKUPRESURNA TERAPIJA

Akupresura potiče iz Azije i bazira se na kineskoj tradicionalnoj medicini Zhōng Yī. To je drevna kineska tehnika koja se sastoji u presuri – pritiska prsta na tzv. aku – tačke. Ravnoteža životne energije unutar tela smatra se osnovom zdravlja, ne samo telesnog nego i psiho – emocionalnog. U našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije. Tačke za akupresuru poređane su duž 14 meridijana koji ne odgovaraju ni jednom fiziološkom procesu ili anatomskoj strukturi tela. Tako, može se pritisnuti samo jedna tačka da bi se ublažio određeni simptom ili tegoba, ili niz tačaka određenim redosledom kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma. Na svakom meridijanu se nalaze akupresurne tačke koje su povezane sa jednim ili više vitalnih organa. Stimulišući ih masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica.

NOVI SAD: Nova grupa za kur AKUPRESURNE TERAPIJE kreće od: UPIS U TOKU. (SUBOTA 16-18h) u Novom Sadu, UPIS JE U TOKU.

BEOGRAD: Nova grupa za kurs AKUPRESURNE TERAPIJE
kreće od: UPIS U TOKU
 (NEDELJA, 10-14h) u Beogradu, Durmitorska 19. Rezervišite mesto u novoj grupi na vreme na TELEFON: 060/76-711-74 ili 069/776-114.  


CENA KURSA (grupno): 10.000 din u 2 rate (40 časova)
CENA KURSA (individualno): 15.000 din u 2 rate (broj časova: po dogovoru)

__________________________________________________________________________

Prednost ove škole masaže je što se prelazi ne samo osnovna teorija masaže, anatomija i fiziologija, pato-fiziologija, nego kurs uključuje i dosta prakse (praktičnih časova),  što je i najvažnije u sticanju novih znanja.

Kursevi masaže se održavaju u malim grupama, kako bi se stvorila mogućnost da se svakom pojedincu posveti što više vremena i organizuju se svakog meseca tokom cele godine. Sve aktuelnosti o kursevima i seminarima o masaži i gostovanjima, vidi na AKTUELNOSTIMA.

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija