MENI

...Škola Limfne Drenaže  MANUELNA LIMFNA DRENAŽA

         II-C2 STEPEN - MLD - MANUELNA LIMFNA DRENAŽA

II-C(2) nivo obuhvata: LIMFNU DRENAŽU CELOG TELA, PARCIJALNU LIMFNU DRENAŽU, Fiziologija limfnog i imunog sistema, osnove opšte patologije i patološke fiziologije limfnog sistema.

Maneulna limfna drenaža predstavlja specijalnu tehniku limfne dekompresivne masaže koja stimuliše limfne  puteve a time se vrši pražnjenje i dekompresija obstruisanih limfatika te preusmerava limfu u susedne, funkcionalne limfne bazene (regije). Sa patofiziološkog gledišta MLD održava tok limfe, pojačava funkciju kapilarne limfne pumpe i stimuliše fagocitnu aktivnost tkivnih makrofaga. Cilj je da se stimuliše kretanje viška  tečnosti iz otekle regije normalnim putevima limfe i putem aktiviranja kolaterala. Drenaža započinje stimulacijom limfnih sudova i nodusa nezahvaćenog susednog bazena. Tretman se potom prenosi na zahvaćeni ekstremitet, od proksimalnog pražnjenja prvo ka distalnom kraju. 


Dakle MLD se bazira na konceptu pražnjenja prvo centralnih regiona, limfatici se prazne u susednu regiju trupa, zatim se vrši pražnjenje dva susedna-granična kvadranta, uz dreniranje limfnih čvorova ako postoje a na kraju i drenaža ekstremiteta prvo proksimalno pa distalno. Postoje 4 različite tehnike MLD – po dr Vodderu, Foldi-u, Leduc ili Casley-Smith metoda. Hvatovi su  dizajnirani tako da se njima isteže zid epifascijalnih limfatika čime se povećava njihova aktivnost i potiskuje limfa u odgovarajućem pravcu.

NOVI SAD: Nova grupa za kurs MANUELNE LIMFNE DRENAŽE kreće od 23. APRILAUPIS U TOKU. (SUBOTA 18-20h). Prijavljivanje na TELEFON: 060/76-711-74 (viber) ili 069/776-114.  
BEOGRAD: Nova grupa za kurs MANUELNE LIMFNE DRENAŽE kreće od 28. APRILA. FEBRUARAUPIS U TOKU. (nedelja od 13-15h) u Beogradu, DURMITORSKA 19.

CENA KURSA: (grupno) 15.000 din 
CENA KURSA (individualno): 20.000 din  

                                                UPIS NA TELEFON: 060/76-711-74

 

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija