MENI

ŠKOLA ISTOČNE MASAŽE

   ŠKOLA ORIJENTALNE MASAŽE

ŠKOLA ORIJENTALNE ILI MERIDIJANSKE MASAŽE (tj. masaža STIMULACIJOM ili URAVNOTEŽENJEM mreže energokanala), sadrži kompletne orijentalne sisteme masaže & masažnih terapija, kao što su:


                Tajlandska masaža (Nuat Phen Thai),
                Japanska masaža (Shiatsu i Jumeiho),
                Kinesku masažu kao (Tu-ina),
                Indijsku masažu (Abhjanga & Marma terapija),
                Havajska masaža (Lomi-Lomi - energizirajuća masaža) i sl.
                     Akupresurna terapija - Nap. Šijacu terapija (46 bolesti)

Ove tradicionalne orijentalne masaže bazirane su na Tradicionalnoj Indijskoj meicini - Ajurvedi i Tradicionalnoj Kineskoj medicini - Zhōng Yī, ali i duhovno-energetskim sistemima samorazvića poput Joge, Zena i Taoizma. U ovim masažama se često koriste i tradicionalna indijska i kineska herbalistika i orijentalna aromaterapija, a često i orijentalni bodyworking (qi-gong, tai-či čuan, tajlandski pasivni strečing tzv. pasivna yoga, itd.)


                    SHIATZU MASAŽA
IV-A1 STEPEN
-
Ekspertski I nivo -SHIATZU MASAŽA (akupresurna metoda masaže).Od svih azijskih masaža, ona je najpoznatija kod nas. To je najnežniji oblik akupuknture, i izvodi se bez igala. Temelj je na teoriji meridijana energetskih kanala ispod kože, kojima prema njihovom učenju protiče životna energija Qi. Prstima se stimulišu određene energetske tačke (meridijani) na telu. Kada se to uradi za čoveka kažu da je telesno i duhovno zdrav. Telo se isteže prstima ruku, laktova i stopala i tako se oslobađa put energiji. U ovoj masaži uživaju svi, prijatna je i efikasna.

NOVI SAD: UPIS u novu grupu za SHIATZU. upis je u toku.  Upis kreće od 22 ili 29. MAJA, u Novom Sadu, okupljanje nove grupe SRE-PET od 17-21h u učionici Vase Pelagića 1, Novi Sad, termini po dogovoru. Upis u toku (prijaviti se na telefon 060/76-711-74 (i viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).

BEOGRAD:
UPIS u novu grupu za SHIATZU. UPIS
kreće od 26. MAJA,
nova grupa kreće
Nedeljom, od 15-19h, termini po dogovoru, upis u toku, Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. Upis u toku (prijaviti se na telefon 060/76-711-74(viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).
CENA KURSA: 15.000 din.


                                          TUINA MASAŽA
IV-B2 STEPEN
-
Ekspertski I nivo -SHIATZU MASAŽA (akupresurna metoda masaže). izvodi se bez igala. Temelj je na teoriji meridijana energetskih kanala ispod kože, kojima prema njihovom učenju protiče životna energija Qi. Prstima se stimulišu određene energetske tačke (meridijani) na telu. 

NOVI SAD: UPIS u novu grupu za SHIATZU. upis je u toku.  Kurs kreće od 22. ili 29. MAJA, u Novom Sadu, okupljanje grupa u učionici Vase Pelagića 1, Novi Sad, SREDOM I PETKOM od 17-21h, termini po dogovoru. Upis u toku (prijaviti se na telefon 060/76-711-74 (i viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).

BEOGRAD:
UPIS
u novu grupu za SHIATZU. UPIS JE U TOKU, nova grupa kreće 26. MAJA (NEDELJOM), Nastava se odvija Nedeljom, radno vreme: 15-19h, termini po dogovoru, upis u toku.
 Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. (Prijaviti se na telefon 060/76-711-74(viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).
CENA KURSA: 15.000 din.

                                     
                  TAJLANDSKA MASAŽA
IV-B1 STEPEN -
Ekspertski II nivo - TAJLANDSKA ili THAI MASAŽA, tajladski strečing-je poseban sistem akupresure i kompletnog oživljavanja meridijana i uravnoteženje qi energije, kombinovan sa pasivnim joga istezanjima (pasivna joga) koja takođe podstiču meridijane. Thai masaža je osnova yoga bodyworkinga, akupresure, i orijentalnog strečinga.

NOVI SAD: UPIS u novu grupu za TAJLANDSKU .
upis je u toku
, UPIS kreće od 22. ili 29. MAJA, u Novom Sadu, okupljanje grupa u učionici Save Kovačevića 3, Novi Sad, TERMINI:SRE-PET, 17-21h, termini po dogovoru. Upis u toku (prijaviti se na telefon 060/76-711-74(viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).

BEOGRAD: UPIS u novu grupu za TAJLANDSKU .Kursevi kreću od 26. MAJA, Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. Nova grupa kreće od Nedelja, 15-19h, termini po dogovoru, upis u toku. Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. (prijaviti se na telefon 060/76-711-74(viber) ili 069/767-114, ili poslati SMS).
CENA KURSA: 15.000 din.

                                 abhyanga2             

      ABHYANGA - AJURVEDSKA MASAŽA
IV-C STEPEN
- AJURVEDSKA MASAŽA je vrsta indijske relaksacione masaže sa osnovama ajurvedske aromaterapije bazirane na teoriji o 3 doše (TJ. PULSNOM DIJAGNOSTIKOM DOŠA), i osnovama terapije marma tačaka,jer stimulacijom ovih tačaka prožima se i mreža nadija (energokanala tela) i čakri (generatora prane ili en. vrtloga) i time kompletnog energetskog tela čoveka. Ovo doprinosi ozdravljenju i obnovi kompletnog energetskog tela (pranamaya koša) a ne samo fizičkog tela (anamaya koša).

NOVI SAD:  UPIS u novu grupu za ABHYANGU ILI  AJURVEDSKU MASAŽU. upis je u toku. Upis kreće 22. ili 29. MAJA, (TERMINI: SRE-PET) u Novom Sadu, okupljanje grupa u učionici Save Kovačevića 3, Novi Sad, PON-PET 17-21h, termini po dogovoru. Upis u toku (prijaviti se na telefon 060/76-711-74 ili 069/767-114, ili poslati SMS).

BEOGRAD: UPIS u novu grupu za  AJURVEDSKU MASAŽU. Kurs kreće 26. MAJA,  Jurija Gagarina 33, Novi BeogradNova grupa kreće od Nedelje, 12-16h, termini po dogovoru, upis u toku. Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. (prijaviti se na telefon 060/76-711-74 ili 069/767-114, ili poslati SMS).
CENA KURSA: 15.000 din.


               TELEFON: 060/76-711-74 ili 069/767-114. Iskoristite VELIKI ZIMSKI popust. Vidi AKCIJE.  
                        

      SPECIJALNE ORIJENTALNE TERAPIJE

          (TERAPIJE BAZIRANE NA MERIDIJANIMA I ČAKRAMA)

Orijentalne ili meridijanske terapije su terapije specijalno bazirane na meridijanskoj ili energetskoj anatomiji, čije tehnike kombinuju akupresuru sa orijentalnim strečingom (thai) marma terapijom (abhyanga) ili mekom šaolinskom hiropraktikom (jumeiho terapija i masaža)
   
                      JUMEIHO TERAPIJA
                          

Yumeiho - japanska masažna terapija je kombinacija drevnih terapija šaolinske masaže, hiropraktike, akupresure, tai masaže, Tui Ne, itd. U suštini je savršeno jedinstvo tradicionalnog istoka i modernog zapadnog wellnessa, orijentalne teorije i viševekovne prakse. Nastala je Šaolinskom mamastiru, kombinacijom metoda koje su monasi razvijali, ispitivali, tražili i opipavali tokom više od 500 godina. Suština ove holističke metode (koju su u početku jednostavno zvali Lečenje celine) je da deluje duboko na biće, ne samo na telo, i da otklanjajući fizičke blokade ujedno oslobađa emocionalno telo i otpušta mentalne tegobe za koje smo vezani, kao što su strahovi i depresije. Ovaj metod je u Evropu doneo Saionji Masayuki davne 1989, a Beograd je bio prva destinacija nakon Kine i Japana gde je održan kurs za terapeute. Kasnije ju je Masayuki preimenovao i nazvao Yumeiho, što u slobodnom prevodu znači pokretanje životne energije (od reči Yu Mei čije značenje je izvor života i Ho - pokretačka sila)". Yumeiho terapijom ponovo se uspostavlja simetrija tela, ublažavaju i uklanjaju bolovi u leđima i vratu, kao i bolovi vezani za kičmeni stub. Pored toga, pozitivno deluje na brojne druge tegobe, koje nastaju kao posledica poremećaja težišta tela, od prekomerne ili nedovoljne telesne težine do probavnih, respiratornih i ginekoloških problema, bolesti srca i krvnih sudova. Ova terapija daje odlične rezultate kod osoba koje imaju probleme sa kičmenim stubom, a pokazala se korisnom kod osoba koje zbog prirode posla, dugo vremena telo drže u istom položaju. Tehnika se koristi i kod sportista preopterećenih intenzivnim treninzima,  jer se njome mogu opustiti mišići, poboljšati cirkulacija te rešiti problemi sa ligamentima i zglobovima. Delotvorna je i za osobe starijeg doba, kod kojih utiče na rešavanje tegoba vezanih za slabu cirkulaciju, nedovoljno fizičko kretanje, loše držanje tela i ostale probleme koji su nastali tokom života. Yumeiho se preporučuje i kod skoliotičnog držanja koje se javlja kod dece, a dugoročno može izazvati i probleme u funkciji unutrašnjih organa.

NOVI SAD: Nova grupa (upis) za KURS JUMEIHO TERAPIJE. Upis kreće 22. ili 29. MAJA, TERMINI: SRE-PET: 17-21hUčionica u Save Kovačevića 3. Prijaviti se na telefon 060/76-711-74 ili 069/767-114, ili poslati SMS.

BEOGRAD: Nova grupa (upis) za KURS JUMEIHO TERAPIJE kreće 26. MAJA, NEDELJA, 15-19h.Jurija Gagarina 33, Novi Beograd. Prijaviti se na telefon 060/76-711-74 ili 069/767-114, ili poslati SMS.CENA KURSA: 15.000 din.

                      AKUPRESURNA TERAPIJA
                    

                    

      IV-C3 - AKUPRESURNA TERAPIJA - tj. AKUPRESURA potiče iz Azije i bazira se na kineskoj tradicionalnoj medicini Zhōng Yī. To je drevna kineska tehnika koja se sastoji u presuri – pritiska prsta na tzv. aku – tačke. Ravnoteža životne energije unutar tela smatra se osnovom zdravlja, ne samo telesnog nego i psiho – emocionalnog. U našem telu postoji 14 glavnih energetskih tokova ili meridijana koji su povezani sa različitim organima i psiho-emocionalnim izražajima. Na svakom meridijanu nalaze se mnoge akupresurne ili akupunkturne tačke, čijim povezivanjem dobijamo meridijane. To su tačke ulaska i izlaska energije. Tačke za akupresuru poređane su duž 14 meridijana koji ne odgovaraju ni jednom fiziološkom procesu ili anatomskoj strukturi tela. Tako, može se pritisnuti samo jedna tačka da bi se ublažio određeni simptom ili tegoba, ili niz tačaka određenim redosledom kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma. Na svakom meridijanu se nalaze akupresurne tačke koje su povezane sa jednim ili više vitalnih organa. Stimulišući ih masažom, grejanjem ili iglama, možete povratiti unutrašnju ravnotežu i ublažiti tegobe. Akupresura koristi iste tačke kao i akupunktura, ali u ovoj tehnici tačke se tretiraju pritiskom prsta ili šake, dok se u akupunkturi tačke stimulišu ubadanjem iglica.

NOVI SAD: Nova grupa (upis) za KURS AKUPRESURNE TERAPIJE.(UPISe SREDA-PETAK, 18-20h, Učionica u Save Kovačevića 3/5), termini po dogovoru, (upis je u toku). Prijaviti se na telefon 060/7671174 ili poslati SMS.
BEOGRAD: Nova grupa (upis) za KURS AKUPRESURNE TERAPIJE UPIS Nedelja, 15-21h. Prijaviti se na telefon 060/76-711-74 ili 069/767-114, ili poslati SMS.

CENA KURSA: 15.000 din.

 

      Upis na tel. svakog dana od 08-22h: 060/76-711-74 ili 069/767-114

                        UPIS SVAKOG DANA: 17-21h
Upis svakog dana u sedištu u ulici Save Kovačevića 3/5, Novi Sad 17-21h.
  Upis svakog dana u na Novom Beogradu, Jurija Gagarina 33 (17-21h.

                     Informacije i upis svakog dana od 8-22h na tel: +381 60/76-711-74

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija