MENI

TRI STEPENA HATHA YOGE

                        

                ŠKOLA YOGE
  
Škola joge je rekreativni program, koji pruža mnogo više od puke rekreacije. Časovi joge podmlađuju organizam, održavaju vitku liniju, pospešuju opuštanje, uče Vas pravilnom disanju, a rade se i korektivne vežbe za kičmu. Kurs joge je preporučljiv svima koji vode ubrzan način života, jer joga predstavlja izvanredan antistres tretman.

NOVO!
POČELO JE PRIJAVLJIVANJE ZA NOVU POČETNU GRUPU ZA JOGU (UPIS KREĆE OD 01.08- 31.08. 2020.) na telefon: 060/76-711-74, ILI NA MEJL: jovanboj@yahoo.com (instruktor Bojan)
____________________________________________________________________

PRIJAVLJIVANJE ZA BAZIČNI-I NIVO: (U toku je upis)

Od 01. AVGUSTA 2020. do 31. AVGUSTA 2020.g. PRIMAJU SE 2 NOVE POČETNE GRUPE ZA YOGU:

TERMINI ZA JOGU:

    I POČETNA GRUPA: 17:00-18:30, PON/PET (90min)- POČETNICI., kreće od 2. SEPTEMBRA 2020.
   II NAPREDNA I (SREDNJA) GRUPA: Mambobic Klub, Jevrejska 22, 17:00-18:30, PON/PET (90min)-POČETNICI (i stari vežbači), kreće od 2. SEPTEMBRA 2020.
   III NAPREDNA II (NAPREDNA) GRUPA: Mambobic Klub, Jevrejska 22, 17:00-18:30, PON/SRE (60min)-POČETNICI (i stari vežbači), kreće od 1. FEBRUARA 2021.
___________________________________________________________________

Joga kursevi se organizuju u 3 stepena (težine), i svaki ima još po 3 nivoa. Svaki stepen joge (od 3 nivoa) traje 12 meseci, a pohađa se 2-4 puta nedeljno. Svaki nivo traje najmanje 3meseca, a dozvoljeno je pohađati ih još 3-6 meseci, ako student joge nije bio u mogućnosti da redovno pohađa časove, ili ima probleme sa kičmom, ili sa pokretljivošću zglobova, ili stare povrede (pa mora postupno i polako da vežba), a i godine mogu biti limitirajuću faktor kod nekih vežbača(pa treba vežbati oprezno i ne do kraja svaku asanu).


Na kursu yoge se uče:
- Osnove yoga anatomije i fiziologije,
- Osnove biomehanike yoge,
- Osnove terapijske yoge,
- Kreiranje sopstvene yoga sadhane (dnevne vežbe),
- Osnove sanskrita,
- Osnove Patanđalijeve yoge,
- Osnove yoga filozofije (Gyana Yoge&Vedante) i yoga etike (Yama i Niyama), kao i
- Osnove složene yoga psihologije (Radža yoge) i
- Dejstvo mantri(Mantra Yoga) i prane(Pranayama, Pranavidya, Swara yoga-yoga ritmova) na um i vežbanje.

Takođe se uče osnove evolucije svesti kroz yogu, tj. razvojna i evoluciona yoga psihologija (i joga filozofije), u kontrastu dva najrazvijenija i najkompletnija sistema yoge, Hatha Yoge i Radža Yoge, tj. principa energije (prane) i principa svesti.

Kurs joge drži profesionalni trener i profesor JOGE, fitnesa, wellnessa, nauke o zdravlju i sportskog treninga, instruktor joge i učitelj masaže dr Bojan Jovanović. Kursevi se odvijaju (bazični, srednji i napredni) u aerobik klubu Mambobic, u centru (Jevrejskoj 22 u pasažu).

__________________________________________________________________________________________________________

NOVO: Kreće nova Početna I i Napredna I (srednja) grupa (I i II NIVO) za jogu. Kurs joge kreće od 1. FEBRUARA 2017. u Novom Sadu (upis traje do 28. FEBRUARA). Upis je u toku, broj mesta je ogranučen. Prijavljivanje na tel. 060/76-711-74 ili 069/778-761 ili jovanboj@yahoo.com. Detaljnije informacije pogledajte na dnu strane ili na meniju BAZIČNI KURS JOGE.

 

                               BAZIČNI STEPEN YOGE, Iº
                      (BEGINNER LEVEL)


Ovo je temeljni nivo kursa Yoge, gde se uče bazične asane i pranayame, osnovne mudre i bande, bazični yoga metod relaksacije YOGA NIDRA i korektivno-terapijske yoga vežbe - korektivne i terapijske asane.

BAZIČNI STEPEN YOGE (Iº) sastoji se iz 3 sukcesivna nivoa, gde je svaki osnova sledećem naprednijem. 

UVODNI MESEC (TOKOM SEPTEMBRA) - Mnogi vežbači joge imaju nedovoljno snažne mišiće i konstituciju, loše držanje, manji stepen deformiteta kičme (posturalnog statusa), nezalečene dugotrajne hronične povrede i sl. što stvara nepovoljnu početnu tačku za vežbanje, i čini vežbanje joge neugodnim ili bolnim. Zato su pozvani da sistematskim i postupnim vežbama čarana (joga zagrevanja), korektivnim joga vežbama, sekvencama za povećanje elastičnosti glavnih zglobova i mišića, sekvencamaza zs ravnotežu i snagu (pojedinih regija tela), postupno ponovo izgrade zdravlje fizičkog tela, ojačaju sve slabe i nestabilne strukture, i učine vežbanje joge ugodnim i opuštenim.

BAZIČNI I - OSNOVNI NIVO (Iº-A)  Od oktobra do maja -  Ovo je uvodni nivo ZA OSTALE BAZIČNE NIVOE : bazični II i BAZIČNI III. On je istinski temelj svim osnovnim grupama asana: stojećim, sedećim, čučećim, klečećim i ležećim asanama, kao i vežbama ravnoteže i snage, inverzijama i torzijama, te pretklonima i otklonima.

BAZIČNI II - SREDNJI NIVO (Iº-B) - je prirodni nastavak Bazičnog I, ali i prelazni nivo ka Bazičnom III nivou. Nakon što se utvrde asane Bazičnog I nivoa, prelazi se na za nijansu složenije asane i pranajame ovog stupnja. Kreće od 1 februara 2016. godine.

BAZIČNI III - NAPREDNI NIVO (Iº-C) je istinski stepen u Yogi i nemoguće je opisati sve dobrobiti ovog stepena, na kome se većina vežbača yoge zadržava trajno. Nakon detaljnog usavršavanja asana, pranajama, mudri i bandi BAZIČNOG I i II NIVOA,  prelazi se na naprednije vežbe BAZIČNOG (BEGGINER) stepena YOGE. Kreće posle bazičnog II.

_______________________________________________________________
Kursevi Početnog I i II nivoa Yoge počinju od 1. FEBRUARA do 30. APRILA (3 meseca), posle čega svi koji su prošli ceo početni nivo joge, mogu krenuti na sledeći nivo tj. Srednji i Napredni (Napredni I i II) NIVO od 1. MAJA 2017. godine.


Obavezno prijavljivanje na telefon 060/76-711-74, ili 069/778-761
Sva pitanja u vezi kurseva možete poslati na jovanboj@yahoo.com ili
060/7671174

_______________________________________________________________
VIše o trenutnim kursevima Yoge vidi na NOVOSTIMA.

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija