MENI

...Škola Maderoterapije lica (antiaging)


NOVI SAD: NOVA GRUPA za Kurs MADEROTERAPIJE LICA kreće: 
Subota: 24. FEBRUARA (radno vreme: 10-22h), Save Kovačevića 3/5.

BEOGRAD: NOVA GRUPA za Kurs MADEROTERAPIJE LICA kreće: 
Nedelja: 25. FEBRUARA (radno vreme: 11-22h), Jurija Gagarina 33, Novi Beograd.
CENA: 10.000 din. (sa sertifikatom)
_____________________________________________________________________________________
              Upis od 08-22h na telefon: 060/76-711-74  ili  069/767-114

      KURS MADEROTERAPIJE LICA
        
  
                                        Upis svakog meseca na tel: 060/76-711-74  ili  069/767-114


Pojam kao i praksa maderoterapije potiču iz Kolumbije, a predstavljaju masažu prirodnim instrumentima, odnosno valjcima napravljenima od drveta. Iako je kod nas najpopularnija po pitanju estetske prirode odnosno rešavanja neželjenog celulita, maderoterapija je izvrsna za podsticanje cirkulacije, takođe kao limfna drenaža, te kao efektivni tretman protiv bolova u leđima kao i drugih reumatskih oboljenaja.

Postoji nekoliko vrsta ovih drvenih valjaka, a najčešće se koriste rebrasti valjak (buldožerka), valjak s kockicama (kockasti valjak), te ploča ili daska za izvlačenje kontura  i ceđenje (špaklica ili cedilica). Koristi se takođe i vakuum zvono (za izvlačenje celulita iz dubljih slojeva kože ) i razne rebraste i sl. grablje sa drškom ili elestična buldožerka bez drške, koja se može prilagođavati krivinama tela i tako postići maksimalni efekat na stimulaciju izbacivanja celuilita iz dubljih slojeva kože. Za dublji efekat mogu se koristiti i modularni drveni valjci za limfnu drenažu, koji povećavaju efikasnost postojećih valjkova za anticelulitnu maderoterapiju.

Bez korišćenja ulja izvođenje maderoterapije bilo bi pomalo bolno, stoga je to takođe jedan od najvažnijih činioca u ovom tretmanu. Koriste se isključivo prirodna ulja, posebno ulje sezama koje ima dokazanu efikasnost kada su u pitanju podsticanje limfe i njene cirkulacije.

Ako se odlučite za tretmane maderoterapijom, vrlo je važno da izaberete stručnu osobu za izvođenje tretmana jer može doći do trajnog oštećenja krvnih žila ako se valjci koriste nepravilno i s prejakim pritiskom, a poželjno je i detaljno poznavanje limfnih puteva i limfnih čvorova, da ne bi dolazilo do neželjenog nagomilavanja limfe u tkivima.

Maderoterapija lica

Osim na telu, maderoterapija je poželjna i kao tretman za lice jer podstiče prirodnu proizvodnju kolagena i elastina u koži te vas može rešiti neželjenog podbratka i zadebljalih podočnjaka.

Maderoterapija lica je antiage i kozmetički tretman lica koji sadrži bazično terapiju drvenim mikro-oklagijama za lice, ali i elemente anti-age masaže lica tj. faceliftinga, tretman izabranih akupresurnih i marma tačaka za masažu lica, elemente antiaging limfne drenaže lica kombinovanih sa raznim hranljivim uljima.

Ovaj tretman je veoma je koristan za regeneraciju kože lica (i vrata), a ima snažno antitoksično dejstvo na celo lice (tj. ćelije kože lica), a tretiranjem meridijana na licu podstiče dejstvo či-energije na regeneraciju i podmlađivanje svih tkiva na licu ne samo kože, a indirektno, utiče i na balansiranje rada unutrašnjih organa i nervnog sistema (opuštanje CNS-a i relaksiranje mišića). Kombinacijom drvenih mikro oklagija i antiaging limfne drenaže uspešno se smanjuju bore, deformiteti lica i poboljšava prirodna simetrija lica. Osoba se na kraju tretmana oseća podmlađeno, osveženo i regenerisano, naročito ako se kombinuje sa određenim kremama za lice i toplim kupkama.

Ovaj tečaj je poželjan kao dodatni vid terapije profesionalnim maserima, wellness i spa terapeutima, fizioterapeutima i kozmetičarima specijalizovanih za antiage i detoks tretmane, ali i svim zainteresovanim polaznicima koji žele da ponude svojim postojećim klijentima nešto novo, pouzdanije i tretman koji je gotovo bez štetnih efekata, a rezultati su brzi, i vide se već posle 5 dana redovnih tretmana.

Šta je Maderoterapija (terapija drvenim oklagijama)

Maderoterapija (terapija drvetom) je tehnika masaže koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korištenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja znatno kvalitetniji vid masaže od klasične masaže i namenjena je osobama sa disproporcionalnim, lokalnim masnim naslagama, viškom vode, toksinima u potkožnom tkivu, osobama sa izraženim borama ili uvećanim i nekontrolisanim celulitom.

Ovom metodom stimuliše se i popravlja ravnoteža energije, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Sve ove blagodeti maderoterapije su uslovile proširivanje primene i u estetske svrhe. Može se koristiti za dobijanje čvrstine tela, zategnutosti kože, za smanjivanje i lokalizaciju broja masnih ćelija, izbacivanje toksina, viška vode ili celulita.

Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorevanje masti. Takođe, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnanje i zatezanje kože. Instrumenti koji se koriste u maderoterapiji, dizajnirani su tako da se prilagođavaju različitim delovima tela.

Ova metoda je: prirodna, neinvanzivna i skoro da nema kontraindikacije.

Maderoterapija se preporučuje za:
     Opuštanje tela i uma
     Stimulaciju limfnog sistema
     Eliminaciju toksina
     Ubrzanje metabolizma
     Razbijanje celulita
     Sagorevanje masti
     Tonus(toniranje) i zatezanje
     Redukciju obima

Cilj primene ove tehnike je eliminacija toksina koji se skupljaju u različitim delovima tela kao što su kukovi, noge, bedra ili stomak. Ova vrsta masaže aktivira mikrocirkulaciju u tretiranoj oblasti, a takođe eliminiše zadržavanje vode, masti i ostalih štetnih ćelija u tretiranim delovima tela. Takođe se koristi za oblikovanje i učvršćivanje zadnjice.

Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za:

     Oblikovanje struka
     Eliminaciju masti na bokovima
     Definisanje nogu
     Zatezanje butina i nogu
     Smanjenje obima struka
     Definisanje ruku

Većinom se uzima paket od 10-15 tretmana masaže. Masaže se rade SVAKI DAN (minimum 5 dana) i već nakon pete masaže se vidi velika razlika. Paket se radi jednom u tolu jednog menstrualnog ciklusa. Posle maksimalno tri paketa (ili tri meseca po 10 tretmana) može se napraviti pauza u jednoj sezoni (recimo leto ili zima), pa opet nastaviti u sledećoj sezoni (proleće, jesen), dok se celulit (kod anticelulitne maderoterapije) ili bore, podvaljak, džepovi masnoća na licu (kod maderoterapije lica) potpuno ne povuku. Klijente je potrebno stalno ohrabrivati i motivisati, da izdrže do kraja tretmana ili sezone, jer im se celulit ili nakipine masnoća, može i vratiti ako prerano prekinu tretmane.


///PRIJAVA ZA KURS za Novi Sad: Pogledajte OVDE. //// PRIJAVA ZA KURS za Beograd: Pogledajte OVDE.

OPŠTU TEORIJU LIMFNE DRENAŽE I ANATOMIJU LIMFNOG SISTEMA pogledajte OVDE.
CENA: 10.000 din.
_______________________________________________________________________NOVI SAD: NOVA GRUPA za Kurs MADEROTERAPIJE LICA kreće: 
Utorak: 24. FEBRUARA (10-22h), Save Kovačevića 3/5.

BEOGRAD: NOVA GRUPA za Kurs MADEROTERAPIJE LICA kreće: 
Nedelja: 25. FEBRUARA (11-22h), Jurija Gagarina 33, Novi Beograd.

CENA: 10.000 din. (sa sertifikatom)

_____________________________________________________________________________________
              Upis od 08-22h na telefon: 060/76-711-74  ili  069/767-114

Kontakt informacije

 • Naziv kompanije:
  OBRAZOVNI CENTAR - ULTRA NOVA WELLNESS STUDIO

 • Adresa:
  Beograd: Durmitorska 19; Novi Sad: Vase Pelagića 1, SEDIŠTE: Novi Sad, Save Kovačevića 3/5, 060/7671174, 069/767-114

 • Kontakt telefon:
  060 767 1174

 • E-mail:

 • jovanboj@yahoo.com

Foto galerija